AD (728x60)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και η αναπαραγωγή περιεχομένου της παρούσας ιστοσελίδας . Νόμος 2121/.. Από το Blogger.

Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

Ganoderma lucidum : ένας ισχυρός φαρμακολογικός μακρομύκητας.χρησιμοποιείται ευρέως στην Κίνα, στην Ιαπωνία, στην Κορέα και σε άλλες ασιατικές χώρες εδώ και 2000 χρόνια!

Share & Comment
Image and video hosting by TinyPicganoderma lucidumganoderma,γανοδερμαΕθνικό Ινστιτούτο Υγείας & Εθνική Ιατρική Βιβλιοθήκη των Η.Π.Α.
Το έγκυρο και αναγνωρισμένο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και η Εθνική Ιατρική Βιβλιοθήκη των Η.Π.Α. (www.pubmed.gov) περιλαμβάνουν εκατοντάδες κλινικές μελέτες, δημοσιεύσεις και άρθρα για τις βιολογικές δράσεις και φαρμακολογικές ιδιότητες που έχει το Γανόδερμα καθώς και την θετική του επίδραση σε πολλές από τις σύγχρονες παθήσεις και ασθένειες.  
Επίσης, στις συχνές ερωτήσεις (ερώτηση 12) υπάρχει μία κυβερνητική επίσημη δημοσίευση του Cancer Research της Αγγλίας, το οποίο είναι το αγγλικό ισοδύναμο του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου για τον Καρκίνο. 
Ενδεικτικά, αναφέρονται μερικές πηγές από το www.pubmed.gov:
1. Ganoderma lucidum : ένας ισχυρός φαρμακολογικός μακρομύκητας
Το Ganoderma lucidum είναι ένας βασιδιομύκητας, ο οποίος χρησιμοποιείται ευρέως ως «το μανιτάρι της αθανασίας» στην Κίνα, στην Ιαπωνία, στην Κορέα και σε άλλες ασιατικές χώρες εδώ και 2000 χρόνια. 
Το Ganoderma lucidum περιέχει περίπου 400 διαφορετικά βιοενεργά συστατικά, τα οποία περιλαμβάνουν κυρίως τριτερπενοειδή, πολυσακχαρίτες, νουκλεοτίδια, στερόλες, στεροειδή, λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες / πεπτίδια και ιχνοστοιχεία για τα οποία, όπως έχει αναφερθεί, έχουν μία σειρά από φαρμακολογικές δράσεις συμπεριλαμβανομένων ανοσοτροποποιητικών, αντιφλεγμονώδων, αναλγητικών, αντικαρκινικών, χημειο- και ραδιο- προστατευτικών δράσεων, επιβοηθητικών στον ύπνο, αντιβακτηριακών, αντιικών (συμπεριλαμβανομένων έναντι του ιού HIV), ηπατοπροστατευτικών, αντιδιαβητικών, αντιανδρογόνων, αντιερπητικών, αντιοξειδωτικών, αντι-γηραντικών και αντιελκωτικών ιδιοτήτων.
Το Ganoderma lucidum αναγνωρίζεται πλέον ως μια εναλλακτική ανοσοενίσχυση στη θεραπεία της λευχαιμίας, του καρκίνου, της ηπατίτιδας και του διαβήτη.
2. Η επίδραση του Ganoderma στον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα
Η πολυφαρμακευτική ανθεκτικότητα είναι ένα σημαντικό πρόβλημα στον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (SCLC). Εξετάσαμε τα αποτελέσματα του Ganoderma ως προς τα χημειοευαίσθητα (H69) και ως προς  τα πολυχημειοανθεκτικά (VPA) ανθρώπινα SCLC κύτταρα. Τα αποτελέσματα μας δείχνουν ότι τα εκχυλίσματα διαφόρων ειδών Ganoderma είναι κυτταροτοξικά τόσο στα χημειοευαίσθητα όσο και στα χημειοανθεκτικά SCLC κύτταρα, είναι προ-αποπτωτικά, επάγουν παρόμοια έκφραση γονιδίων με τα SCLC κύτταρα όταν έλαβαν θεραπεία με χημειοθεραπευτικά φάρμακα, και μπορούν να αναστρέψουν την αντίσταση στα χημειοθεραπευτικά φάρμακα. 
3. Το Ganoderma lucidum παρουσιάζει αντικαρκινικές δράσεις στα καρκινικά κύτταρα των ωοθηκών και ενισχύει την ευαισθησία τους σε σισπλατίνη
To Ganoderma είναι ένα φυτικό μανιτάρι, γνωστό για τα πολλά οφέλη του στην υγεία, συμπεριλαμβανομένου της αναστολής της ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων. Ωστόσο, οι επιδράσεις του στον επιθηλιακό καρκίνο των ωοθηκών (epithelial ovarian cancer - EOC), στην πιο θανατηφόρα γυναικολογική κακοήθεια δεν έχουν αναφερθεί ακόμα. Η μελέτη αυτή έδειξε κατά πόσο το Ganoderma ρυθμίζει την κυτταρική δραστηριότητα του EOC. Συνολικά, τα ευρήματα μας υποδηλώνουν ότι το Ganoderma ασκεί πολλαπλά αντικαρκινικά αποτελέσματα στα καρκινικά κύτταρα των ωοθηκών και μπορεί να ενισχύσει την ευαισθησία των κυττάρων του EOC στην σισπλατίνη (cisplatin).
4. To Ganoderma Lucidum στη θεραπεία του καρκίνου
Το δημοφιλές βρώσιμο μανιτάρι Ganoderma Lucidum (Reishi) έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για τη γενική προαγωγή της υγείας και της μακροζωίας στις χώρες της Ασίας. Το Ganoderma Lucidum κατέστειλε την κυτταρική προσκόλληση και την μετάσταση των καρκινικών κυττάρων και του μαστού και του προστάτη, γεγονός που υποδηλώνει τη δυνατότητα του να μειώνει το μεταστατικό δυναμικό του όγκου. Συνεπώς, το Ganoderma Lucidum επιδεικνύει φανερά αντικαρκινική δράση σε πειράματα με καρκινικά κύτταρα και έχει πιθανές θεραπευτικές δυνατότητες ως συμπλήρωμα διατροφής για μία εναλλακτική θεραπεία του καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Ωστόσο, λόγω της διαθεσιμότητας των Ganoderma Lucidum σε διάφορες πηγές, είναι σκόπιμο να εξεταστεί η βιολογική του δράση. 
5. Αντι-αγγειοτασικά ένζυμα πρωτεϊνων από το μυκήλιο του Ganoderma lucidum
Το Ganoderma lucidum δηλώνεται ως ένα ισχυρό φάρμακο για τη θεραπεία και την πρόληψη διαφόρων παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της υπέρτασης.
Αυτή η μελέτη δείχνει ότι το μυκήλιο του Ganoderma lucidum έχει υψηλό δυναμικό στο να μειώνει την πίεση του αίματος λόγω της παρουσίας πολλών αντιυπερτασικών πρωτεϊνών. Πηγή
6. Μυκητοθεραπεία του καρκίνου: Μια ανασκόπηση για την κυτταροτοξική και αντικαρκινική δράση των μανιταριών, βιοενεργών αρχών και μοριακοί μηχανισμοί της δράσης τους.
Μυκητοθεραπεία ορίζεται ως η μελέτη της χρήσης των εκχυλισμάτων των μανιταριών για να χρησιμοποιηθούν ως φάρμακα ή ως παράγοντες που προάγουν την υγεία. Η παρούσα ανασκόπηση ενημερώνει για τα πρόσφατα ευρήματα σχετικά με τους αντικαρκινικούς παράγοντες από εκχυλίσματα μανιταριών. Ο αυξανόμενος αριθμός μελετών τα τελευταία χρόνια αποκάλυψαν ότι τα εκχυλίσματα μανιταριών είναι ισχυροί παράγοντες κατά των όγκων. Παρουσιάζονται τα ευρήματα με Antrodia camphorata και Ganoderma lucidium, ως τα πιο ευρέως μελετημένα στο παρελθόν. 
7. Τριτερπένια από το Ganoderma Lucidum επάγουν αυτοφαγία στον καρκίνο του παχέος εντέρου μέσω της αναστολής της P38 μιτογόνο-ενεργοποιημένης κινάσης (Ρ38 ΜΑΡΚ).
Το φαρμακευτικό μανιτάρι Ganoderma lucidum είναι ένα από τα πιο αγαπητά φυτικά προϊόντα που έχουν χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Σε αυτό το άρθρο, δείχνουμε ότι το εκχύλισμα τριτερπενίου από το Ganoderma Lucidum (GLT) καταστέλλει τον πολλαπλασιασμό των ανθρώπινων καρκινικών κυττάρων του παχέος εντέρου ΗΤ-29 και αναστέλλει την ανάπτυξη του όγκου. Τα δεδομένα μας δείχνουν έναν νέο μηχανισμό υπεύθυνο για την αναστολή του καρκίνου του παχέος εντέρου κυττάρων από τον Ganoderma Lucidum και προτείνουν το GLT ως φυτικό προϊόν για τη θεραπεία του καρκίνου του παχέος εντέρου. 

8. Οξειδωτικό στρες και το είδος του γένους Ganoderma (υψηλότερος Βασιδιομύκητας).
Το οξειδωτικό στρες, το οποίο είναι παράγοντας στην διαδικασία της γήρανσης και σε μια σειρά από σοβαρές διαταραχές, προκύπτει όταν το δραστικό οξυγόνο ή είδη αζώτου που παράγονται είναι πλεονάζοντα και η ικανότητα της κυτταρικής αντιοξειδωτικής άμυνας είναι ανεπαρκής για να τα αποτοξινώσει και να τα αφαιρέσει από το σώμα. Ένα εσωτερικό αντιοξειδωτικό σύστημα δεν είναι πάντα αρκετά δραστικό για την προστασία του ανθρώπινου σώματος από το οξειδωτικό στρες και, ως εκ τούτου, χρειάζεται τη βοήθεια συνθετικών ή φυσικών αντιοξειδωτικών. Σήμερα, υπάρχει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την αντικατάσταση των συνθετικών αντιοξειδωτικών, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν τοξικές και μεταλλαξιογόνες δράσεις, με φυσικά αντιοξειδωτικά. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι, εκτός από την υψηλή διατροφική τους αξία, τα μανιτάρια έχουν μεγάλες δυνατότητες ως αντιοξειδωτικοί παράγοντες. Είδη του γένους Ganoderma, ειδικά το Ganoderma lucidum, είναι ιδιαίτερα γνωστά φαρμακευτικά μανιτάρια που παραδοσιακά χρησιμοποιούνται στην πρόληψη και στην θεραπεία πολλών ασθενειών και κατέχουν αξιόλογο αντιοξειδωτικό δυναμικό. Πηγή
9. Το Ganoderma lucidum διεγείρει την κυτταροτοξικότητα των ΝΚ κυττάρων.
Το Ganoderma lucidum είναι ένα φαρμακευτικό μανιτάρι, το οποίο χρησιμοποιείται επί μακρόν στην Ασία για την προώθηση της υγείας και της μακροζωίας. Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι το Ganoderma Lucidum προκαλεί κυτταροτοξικότητα των ΝΚ κυττάρων έναντι διαφόρων καρκινικών κυτταρικών σειρών. Οι παρατηρήσεις αυτές παρέχουν έναν κυτταρικό και μοριακό μηχανισμό για τις αναφερθείσες αντικαρκινικές δράσεις των εκχυλισμάτων του Ganoderma Lucidum σε ανθρώπους. 
10. Οι αποπτωτικές και ανοσοποιητικές επιδράσεις αποκατάστασης των γανοδερικών οξέων, ορίζουν μια νέα προοπτική για τη συμπληρωματική θεραπεία του καρκίνου.
Η αναζήτηση φυτικών προϊόντων, τα οποία έχουν μειωμένη τοξικότητα έναντι των φυσιολογικών ιστών, καθώς και για ανοσοδιεγερτικές δυνατότητες, έχουν λάβει αυξανόμενο ενδιαφέρον. Μία ελκυστική πηγή αντικαρκινικών προϊόντων είναι το Ganoderma lucidum, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες ως φυτικό φάρμακο για την πρόληψη και τη θεραπεία μιας πληθώρας ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, και έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την λειτουργία του ανοσοποιητικού. Τα γανοδερικά οξέα (GAs), έχουν αποτελέσει το αντικείμενο πολλών πρόσφατων ερευνών σχετικά με τα χημειοθεραπευτικά αποτελέσματα τους και σε αυτήν την ανασκόπηση θα συζητήσουμε την τρέχουσα γνώση για τα GAs. Πηγή
11. Ganoderma lucidum: ένας δυνητικός παράγοντας για την βιοτεχνολογική παραγωγή αντικαρκινικών και ανοσορυθμιστικών φαρμάκων.
Βάσει της ανάλυσης περισσοτέρων από 270 διπλώματων ευρεσιτεχνίας και επιστημονικών άρθρων, αυτή η ανασκόπηση παρουσιάζει το Ganoderma lucidum, ένα φαρμακευτικό μανιτάρι με ανοσορυθμιστική και αντικαρκινική δράση. Η ανασκόπηση υποδηλώνει ότι σύμφωνα με την παρούσα κατανόηση, η αντικαρκινική δραστικότητα του Ganoderma Lucidum μπορεί να αποδοθεί σε τουλάχιστον πέντε ομάδες μηχανισμών: 1. την ενεργοποίηση/ρύθμιση της ανοσολογικής απόκρισης του ξενιστή, 2. την άμεση κυτταροτοξικότητα σε καρκινικά κύτταρα, 3. αναστολή της επαγόμενης από όγκο αγγειογένεσης, 4. αναστολή του πολλαπλασιασμού καρκινικών κυττάρων και επεμβατική μεταστατική συμπεριφορά και 5. καρκινογόνος απενεργοποίησης με προστασία των κυττάρων.
12. Ενίσχυση της συσσώρευσης γανοδερικών οξεών.
Τα Γανοδερικά οξέα που παράγονται από το Ganoderma Lucidum, ένα πολύ γνωστό παραδοσιακό κινέζικο φαρμακευτικό μανιτάρι, εμφανίζουν αντικαρκινικές και αντιμεταστατικές  δραστηριότητες.
Υπάρχουν επιστημονικές μελέτες για το γανόδερμα;
Το γανόδερμα έχει χρησιμοποιηθεί ιατρικώς στην Ασία εδώ και χιλιάδες χρόνια ενώ τις τελευταίες δεκαετίες έχουν διεξαχθεί πλήθος επιστημονικών κλινικών μελετών για τα οφέλη των ενεργών συστατικών που έχει το Γανόδερμα. 
Ενδεικτικά, ακολουθεί κυβερνητική επίσημη δημοσίευση του Cancer Research της Αγγλίας, το οποίο είναι το αγγλικό ισοδύναμο του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου για τον Καρκίνο
Γράφουν οι καθηγητές Dr. Smith, Dr. Rowan και Dr. Sullivan και είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα κείμενα διαθέσιμα για όσους επιθυμούν λεπτομέρειες σχετικά με τα φαρμακευτικά μανιτάρια και την εφαρμογή τους στη θεραπεία του καρκίνου.
Είναι περισσότερο τεχνικής φύσεως αλλά πολύ καθαρά γραμμένο για να είναι εύκολα κατανοητό και σε εκείνους που δεν έχουν εξειδικευμένο επιστημονικό υπόβαθρο. 
Ο τίτλος της δημοσίευσης είναι «Φαρμακευτικά Μανιτάρια: Θεραπευτικές Ιδιότητες και Τρέχουσα Ιατρική Χρήση με ιδιαίτερη έμφαση στις θεραπείες για τον καρκίνο» και μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρο το βιβλίο εδώ.
Αυτή η δημοσίευση είναι μία από την πληθώρα απόδειξεων για την αξία των φαρμακευτικών μανιταριών στη θεραπεία του καρκίνου, με τη μορφή μίας επίσημης δημοσίευσης εκ μέρους της κυβέρνησης της Αγγλίας. Αποτελεί μία συνολική επισκόπηση των βιοενεργών ενώσεων με τα κλινικά στοιχεία που δείχνουν ένα σημαντικό θεραπευτικό ρόλο στον καρκίνο, και άλλων σοβαρών ασθενειών. 
Φαρμακολογικές επιδράσεις εκχυλισμάτων Γανοδέρματος in vivo και in vitro
- αναλγητικό
- αντιαλλεργική δραστηριότητα
- προληπτική δράση στη βρογχίτιδα γιατί προκαλεί την αναγέννηση του βρογχικού επιθηλίου
- αντιφλεγμονώδη
 - Αντιβακτηριακή, ενάντια σε σταφυλόκοκκο, στρεπτόκοκκο και Bacillus pneumoniae (ίσως λόγω της αυξημένης δραστηριότητας του ανοσοποιητικού συστήματος)
- Αντιοξειδωτικό, με την εξάλειψη των ελεύθερων ριζών υδροξυλίου
- αντικαρκινική δράση
- Αντιιική δράση, με την πρόκληση της παραγωγής ιντερφερόνης
 - Μειώνει την αρτηριακή πίεση
- ενισχύει τον μυελού των οστών με τον εμπύρηνο πολλαπλασιασμό των κυττάρων
- Καρδιοτονωτική δράση, μειώνοντας τα επίπεδα της χοληστερόλης
 - αντιχολινεργική δράση στο νευρικό σύστημα ώστε να μειώσει τις επιδράσεις της καφεΐνης και να χαλαρώσει τους μυς
 - γενική ανοσοενδυνάμωση
- Αντι-ΗIV δραστικότητα ίη vitro και in vivo
- Βελτιωμένη λειτουργία του φλοιού των επινεφριδίων
Βασικά ενεργά συστατικά :
- Βήτα και ετερο βήτα - γλυκάνες (αντικαρκινικοί, ανοσοδιεγερτικοί)
 - Ling Zhi - 8 πρωτεΐνη (αντιαλλεργική, ανοσορυθμιστική)
- γανοδερικά οξέα - τριτερπένια (αντιαλλεργιογόνοι παράγοντες, μειώνουν την χοληστερόλη και την πίεση του αίματος)
Πηγη:www.pubmed.gov
Tags: , , , , ,

Written by

Υγιεινα συμπληρωματα διατροφης με ganoderma lucidum 100%βιο.Καφες με γανοδερμα.Μάθε γιά τό ganoderma,Αγόρασε τό!.

2 σχόλια:

 1. Thank you for your time and effort to summarize everything for the audience,. I am truly a good sait.Thanks!learning from your experience..Thanks again for useful resource.You have a very good site also! Threads are very interesting!
  ganoderma,γανοδερμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. It must add value to the internet, and part of that is to be both timely and interesting!
  Great article, thanks for the share!
  ganoderma,γανοδερμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 

Σχετικά με τη DXN

Έχοντας την έδρα της στη Μαλαισία, η DXN ζει με βάση συγκεκριμένες αξίες στην καθημερινή της λειτουργία. Αυτές οι αξίες είναι : “One Dragon (Ένας Δράκος)”, “One World One Market (Ένας Κόσμος μία Αγορά)” και “One Mind ( Μία Σκέψη)”. Η DXN είναι αφοσιωμένη στην προσκόλληση σε αυτές τις αξίες σε όλες τις πτυχές του επιχειρηματικού της μοντέλου, από την Καλλιέργεια και την Επεξεργασία μέχρι την Προώθηση και Διανομή των εμπλουτισμένων με Γανόδερμα προϊόντων της απευθείας στους καταναναλωτές. Αυτή η διαδικασία έχει αποφέρει στη DXN παγκόσμια αναγνώριση για το σύστημα διαχείρισης τεχνολογίας αιχμής, την Έρευνα και την Ανάπτυξη, και τα τελικά προϊόντα με την υψηλότερη ποιότητα στην παγκόσμια αγορά σήμερα.
ganoderma,γανοδερμα

Γιατί Ganoderma Lucidum?

Το γανόδερμα ανήκει στην κατηγορία των προσαρμογόνων βοτάνων, δηλαδή των βοτάνων που προσαρμόζουν τη δράση τους σε κάθε οργανισμό ξεχωριστά και τον ενισχύουν, δίνοντάς του αυτό που έχει ανάγκη τη στιγμή εκείνη. Με πάνω από 400 θεραπευτικά ενεργά συστατικά, χωρίς τοξικότητα και ανεπιθύμητες παρενέργειες, το γανόδερμα ενδείκνυται για πρόληψη, αντιγήρανση, αποτοξίνωση σε κυτταρικό επίπεδο αλλά και ενίσχυση του οργανισμού. Το γανόδερμα της DXN παρασκευάζεται από 6 ποικιλίες γανοδέρματος, τις πιο ιαματικές.Σήμερα, μετά από εκτενείς επιστημονικές κλινικές μελέτες και έρευνες, είναι σαφές ότι: το Ganoderma είναι πρώτον, εντελώς μη τοξικό και ως εκ τούτου μπορεί να καταναλωθεί σε οποιαδήποτε ποσότητα και χωρίς χρονικούς περιορισμούς και δεύτερον, ως συμπλήρωμα διατροφής, μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από ένα μεγάλο αριθμό ασθενειών - συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου.Όλα τα προϊόντα μας είναι γνωστοποιημένα στον Ε.Ο.Φ, & κυκλοφορούν σε άλλες 38 χώρες στον κόσμο.
GL=Αρ.Πρ.Γν. ΕΟΦ 12582/16-2-12
RG=Αρ.Πρ.Γν. ΕΟΦ 12584/16-2-12
Copyright © βιολ.Καφες με γανοδερμα.Ο υγιεινος καφες. | Designed by Templateism.com